Jadłospis na tydzień 21.01.2019-25.01.2019

 

śniadanie

obiad

podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Chleb słonecznikowy z mąki mieszanej z masełkiem z mleka, szynką drobiową   i ogórkiem( 60 g)

Zupa mleczna z płatkami owsianymi (150g)

Herbatka owocowa {200 g)

Makaron  z mąki durum (150g)

Sos boloński(140 g)

                Herbatka rozgrzewająca z imbirem(200g)

Jabłko (150 g)

 

Zupa Shreka z ziemniakami zabielana(300g)seler,mleko

Tosty z serem i szynką(60g)z mleka

Herbatka rumiankowa (200g)

WTOREK

Chleb orkiszowy z mąki mieszanej z masełkiem z mleka  z twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem60g)

Kawa z mlekiem (200 g)

Herbatka z melisy (200g)

                                 Ziemniaki puree (150 g)

Kotlecik z indyka panierowany w płatkach kukurydzianych(90g)jajko

Surówka z kalafiora, papryki, pomidorka i koperku(100g)

Soczek przecierowy(200g)

Mandarynka (1 szt)

 

Krem dyniowo-ziemniaczany z grzankami (300g)seler

Jogurt z owocami(100g)mleko

Herbatka z miętą i cytryną(200g)

ŚRODA

Chleb razowy z mąki mieszanej z masłem z mleka z pieczenią rzymską , jajkiem i papryką (60g)

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi (200g)

Herbatka miętowa(200g)

Kluski na parze(220 g )

                               Polewa truskawkowa (70 g)

Kompot malinowy(150g)

Banan (180 g)

Barszcz ukraiński z ziemniakami zabielany jogurtem (300g)seler, mleko

Bułka wieloziarnista z masłem , serem żółtym i pomidorkiem (50 g)

 Herbatka z melisą(200 g)

CZWARTEK

Bułka grahamka z mąki mieszanej z masłem z mleka  (60g)z serkiem waniliowym i owocami

Kakao z mleka (200g)

Herbatka z cytryną (200g)

Kasza gryczana (150 g)

Gulasz z łopatki (150g)

        Surówka z białej rzepy, marchewki i kukurydzy(50g)

                                   Sok przecierowy(200 g)

                                    Gruszka (1 szt.)

                                     

 Zupa kalafiorowa zabielana z ziemniakami(300g) seler mleko

Kaszka manna waniliowa (100g)mleko

Napój imbirowo-miętowy (200g)

PIĄTEK

Chleb komiśniak z mąki mieszanej z masłem z mleka

Pasta jajeczna z kiełkami (60g)

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (200g)

Herbatka rumiankowa (200g)

Ziemniaki puree(150g)

Miruna saute w sosie cytrynowym(170g)

Surówka z kapusty kiszonej z buraczkami (100g)

Herbatka owocowa(200g)

Kiwi (1 szt.)

 

Zupa pomidorowo-paprykowa z dodatkiem fasolki z ryżem(300g)seler

  Bułeczka maślana (60g)

 Jogurt bananowy(200 g )

 

 

 




UWAGA !!!!

 

 Przypominamy Państwu o konieczności dokonywania odpisów

 obiadowych za dzień nieobecności dziecka w danym dniu do godziny 9

 w sekretariacie szkolnym telefonicznie , bądź osobiście .