Jadłospis na tydzień 15.10.2018-19.10.2018

dzień tygodnia

obiad

podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

 

Zupa włoska minestrone z fasolką czerwoną , cukinią i pomidorami z ziemniakami (300g)seler

Makaron z mąki durum (150g)

Sos boloński(110 g)

                Herbatka rozgrzewająca z imbirem(200g)

 

jabłko (150 g)

 

WTOREK

Krem dyniowo-ziemniaczany z grzankami(300g)seler

                                Ziemniaki puree (150 g)

Kotlecik panierowany w płatkach kukurydzianych(90g)jajko

Surówka z kapusty pekińskiej , marchewki i kukurydzy(100g)

Soczek przecierowy(200g)

 

śliwki (2 szt.)

 

ŚRODA

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielany jogurtem (300g)seler, mleko

Krokiety ziemniaczano-serowe (220 g )

            Surówka z marchwi , jabłek i ananasów (100 g)

Kompot śliwkowy(150g)

 

banan (180 g)

 

 

 

CZWARTEK

 

Zupa kalafiorowa zabielana z ziemniakami(300g) seler mleko

Kasza kuskus (150 g)

Polędwiczka w sosie (150g)

        Surówka z białej rzepy, marchewki i kukurydzy(50g)

                                    Sok przecierowy(200g)

marchewka (50 g)

 

 

PIĄTEK

Zupa pomidorowo-paprykowa z ryżem(300g)seler

Ziemniaki puree(150g)

Miruna saute w sosie cytrynowym(170g)

Surówka z kapusty kiszonej z buraczkami(100g)

Woda pitna(200g)

 

gruszka(180 g)

 

 

*Alergeny są wytłuszczone pogrubioną czcionką